Cogmed

De Cogmed Werkgeheugentraining is een wetenschappelijk bewezen methode die door het  trainen van het werkgeheugen het concentratievermogen kan verbeteren. Ze wordt o.m. toegepast bij mensen met ADD, ADHD, burn-out, na chemo en bij niet-aangeboren hersensletsels (NAH).

Wat?

De kracht van Cogmed is dat het softwareprogramma uit een serie oefeningen bestaat die allemaal specifiek gericht zijn op het verbeteren van het werkgeheugen en die adaptief worden aangeboden. Doordat het steeds op uw niveau wordt afgestemd, zet het programma u aan tot het verleggen van uw eigen grenzen. Alleen dan zal het brein zich aanpassen en zal het effectief getraind worden.

Het werkgeheugen

Het werkgeheugen wordt vaak  beschouwd als dat deel van ons brein dat we kunnen gebruiken om belangrijke informatie in op te slaan en te bewerken tijdens onze mentale bezigheden.

Voorbeeld van werkgeheugentaken: hoofdrekenen, een recept afwerken, een wegbeschrijving onthouden en opvolgen, een drukke agenda beheren,…

Trainingsprogramma

Er wordt getraind 5 dagen op 7 een half uur tot een uur per dag. Dit schema is variabel en kan echter aangepast worden aan uw specifieke situatie.

U werkt de training af van thuis uit. Er moet een computer of tablet voorzien zijn met internetaansluiting.

Werkwijze

 1. Aanmelding en aanvangsinterview
 2. Startsessie
 3. Training: wekelijkse telefonische coaching sessies
 4. Afsluitsessie en evaluatie
 5. Follow up na een 6-tal maanden
 6. Mogelijkheid tot verlenging met een 100-tal mini sessies

Doelgroep

 • 7-17 jaar – Cogmed RM
 • Volwassenen – Cogmed QM

Cogmed RM

Cogmed RM is bedoeld voor kinderen van 7-17 jaar. Deze training bestaat uit 8 oefeningen per dag en duurt ongeveer 45-50 minuten per dag.

Er is een bijbehorende starterkit beschikbaar. Deze bestaat uit een map met o.a. een beloningsposter en -stickers, een trainingsagenda, een kennismaking met Stan de Robot en een mini-contractje voor ouders en kind.

Direct na de Cogmed RM trainingssessie, mag de deelnemer Roboracing spelen. Dit spel dient als beloning en is erg populair gebleken bij bijna alle kinderen.

Cogmed QM

Cogmed QM is bedoeld voor volwassenen. Deze training bestaat uit 8 oefeningen per dag en duurt ongeveer 30 à 40 minuten per dag.

De QM starterkit bestaat uit een map met informatie over het werkgeheugen en een kleine gebruikshandleiding.

Interesse?

Best telefonisch contact opnemen met Ann Kasperek of Ilvy Bertels of via onze contactpagina.

 • Nieuw!

  In samenwerking met De Talentenhaven doen we diagnostiek en begeleiding van hoogbegaafde kinderen en jongeren.

  Bij Sara Torfs kan je terecht voor typlessen volgens de methode TYP 10, waarbij geen tijdsdruk wordt gelegd.

 • Studio-O

  Leopoldplaats 10
  2000 Antwerpen